În calitate de meșter popular, am încercat intotdeauna să aduc mai aproape de copii tradițiile noastre populare străvechi.
Orele ținându-se online, m-am adaptat cu teme potrivite predării la distanță, anume bazate pe cunoașterea costumului popular. Având experiența orelor cu copiii, cel mai atractiv mod de a-i face atenți este acela de a lucra efectiv pe parcursul orei.
Temele au fost foarte atractive, orele desfasurandu-se după anumiți pași specifici susținerii unei lecții:
*Momentul organizatoric
*Captarea atenției
*Explicarea pas cu pas de către profesor a efectuării temei
*Desfășurarea de către elevi odată cu profesorul
*Corectarea acolo unde e cazul
*Evaluarea și concluzii finale
Un accent deosebit am pus pe creativitate, lăsând elevii să-si pună amprenta personala pe obiectul realizat de ei, pentru că produsul finit este un obiect care le aparține și îi reprezintă. Și in general, în viață, e bine să se inspire, nu să copieze, rolul meu fiind de îndrumător. Pun mare accent pe creativitate.
De asemenea, le-am recomandat ca materialele folosite sa fie reciclabile, ce au la indemână iar la sfârșitul lecției să lase curat la locul de lucru.
Am permis și ajutorul dat de părinți, dar doar în mică măsură, ca tema să nu le revină părinților ci elevilor.
Interacțiunea, fie și la distanță, este benefică micilor meșteri, pentru că astfel ei sunt angrenați in activități care țin de tradițiile noastre românești și, foarte important, îi ajută să-și cunoască rădăcinile.